Château Haut Chaigneau - "La Croix Chaigneau" Lalande de Pomerol

La Croix Chaigneau, de tweede wijn van Château Haut-Chaigneau, is het resultaat van een blend van jonge Merlot-wijnstokken die soepele en delicate wijnen en dichte en sappige Cabernet Francs produceren.

De selectie in de wijngaard en de aanpassing van de vinificatie maken het nu mogelijk om met grote regelmaat een fantastisch resultaat te produceren, met veel finesse en een bepaalde dichtheid. Zo verkrijgen we een heerlijke en verfrissende wijn in zijn jeugd en genereus voor veroudering: een wijn bedoeld voor een modernere en ongecompliceerde consumptie, gewoon voor het plezier!

DEGUSTATIE:

Mooie heldere robijnrode kleur. In de neus krijgen we de framboos van de Cabernet Franc en de bramen van de Merlot met een mineraal vleugje van verhitte steen. De aanzet in de mond is zalvend met een heerlijke frisheid en delicate tannines. Naar mate de wijn rijper wordt, wordt het fruit, dat nu nog jong is, omgezet naar compotes van pruimen en zwarte bessen met een vleugje tabak. 

FOODPAIRING:

Past perfect bij rood vlees zoals filet pur "Rossini", lamsvlees of een stukje wild. Maar kan ook bij bijvoorbeeld Ris de Veau à l'échalote 

15,50 €