La Croix Chaigneau, de tweede wijn van Château
Haut-Chaigneau, is het resultaat van een blend
van jonge Merlot-wijnstokken die soepele en
delicate wijnen en dichte en sappige Cabernet
Francs produceren.
De selectie in de wijngaard en de aanpassing van
de vinificatie maken het nu mogelijk om met grote
regelmaat een fantastisch resultaat te produceren,
met veel finesse en een bepaalde dichtheid. Zo
verkrijgen we een heerlijke en verfrissende wijn in
zijn jeugd en genereus voor veroudering: een wijn
bedoeld voor een modernere en ongecompliceerde
consumptie, gewoon voor het plezier!
DEGUSTATIE:
Mooie heldere robijnrode kleur. In de neus krijgen
we de framboos van de Cabernet Franc en de
bramen van de Merlot met een mineraal vleugje
van verhitte steen. De aanzet in de mond is zalvend
met een heerlijke frisheid en delicate tannines.
Naar mate de wijn rijper wordt, wordt het fruit, dat
nu nog jong is, omgezet naar compotes van
pruimen en zwarte bessen met een vleugje tabak.
FOODPAIRING:
Past perfect bij rood vlees zoals filet pur
"Rossini", lamsvlees of een stukje wild.
Maar kan ook bij bijvoorbeeld Ris de
Veau à l'échalote