Vignerons des Schistes - Les Tamarins Chardonnay

Deze wijn is gemaakt door Les Vignerons des Schistes. De naamgeving verwijst naar het unieke terroir van leisteen nabij Clermont l'Herault Languedoc. Deze droge en arme bodem van leisteen, mergel en kiezel staat voor een klein rendement. Volle, vlotte chardonnay met een mooie expressie van de druif afgewerkt met rokerige tonen. Ronde wijn met complexiteit van aroma's en rondheid. De rijping verloopt gedeeltelijk in eikenhouten vaten.

DEGUSTATIE:

Lichtgele kleur met gouden schittering. Mooie expressie van de druif met rokerige tonen. De wilde vegetatie in de wijngaard zorgt voor zuiderse aroma's zoals wilde tijm, venkel en rozemarijn. Vleugje hout, vetheid, vanille, lentebloesem, toast, citrus en honing. Ronde wijn met complexiteit van aroma's en rondheid. Vet en fris in de mond, fijne zuren met een lichte bittertoets in de afdronk, elegant en verfrissend.

FOODPAIRING:

Deze wijn gaat perfect bij vettere visgerechten met frisse toetsen, vis met citroen, salades, gevogelte zowel met frisse als vettere sauzen, gefrituurde scampi's, garnaalkroketten, kalfsvlees, kip gegrild, gerookt of van t spit. 

10,00 €