Van het Indische wijnhuis "Sula Vineyards" kunnen
we wel stellen dat ze de wijncultuur in India op de
kaart hebben gezet, ondanks dat ze pas sinds 1996
gestart zijn. Door de extreme droogte tijdens het
jaar en de overvloedige regenval tijdens de
monsoon-periode is de regio niet de makkelijkste
om aan wijn- en landbouw te doen. Maar Sula
slaagt er zeer goed in door zeer duurzaam te werk
te gaan. Zo zorgen ze ervoor dat ze 90% van hun
jaarlijks waterverbruik verkrijgen door deze op te
vangen tijdens de regenperiode, daarnaast wordt
het grootste deel van hun elektriciteit verkregen
uit zonne-energie. Zo hebben ze ervoor gezorgd
dat ze de ideale omstandigheden hebben om
heerlijke wijnen te produceren.
DEGUSTATIE
Deze feestelijke bubbel heeft een licht zalmroze
kleur en heeft een fijne pareling in het glas. De
aroma's van rijp tropisch fruit zoals lychee, perzik
en passievrucht vind u zowel in de neus als in de
mond terug. Het tropisch fruit zorgt voor een licht-
zoete indruk, maar vergis u niet want deze Sula is
wel degelijk een Brut.
FOODPAIRING:
Deze originele rosé-schuimwijn past
perfect als aperitief gecombineerd met
hartige hapjes, maar kan ook bij een fris
dessert zoals een sorbet van
passievrucht of aardbei.