Crémant de Nashik - Brut Tropicale

Van het Indische wijnhuis "Sula Vineyards" kunnen we wel stellen dat ze de wijncultuur in India op de kaart hebben gezet, ondanks dat ze pas sinds 1996 gestart zijn. Door de extreme droogte tijdens het jaar en de overvloedige regenval tijdens de monsoon-periode is de regio niet de makkelijkste om aan wijn- en landbouw te doen. Maar Sula slaagt er zeer goed in door zeer duurzaam te werk te gaan. Zo zorgen ze ervoor dat ze 90% van hun jaarlijks waterverbruik verkrijgen door deze op te vangen tijdens de regenperiode, daarnaast wordt het grootste deel van hun elektriciteit verkregen uit zonne-energie. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat ze de ideale omstandigheden hebben om heerlijke wijnen te produceren.

DEGUSTATIE

Deze feestelijke bubbel heeft een licht zalmroze kleur en heeft een fijne pareling in het glas. De aroma's van rijp tropisch fruit zoals lychee, perzik en passievrucht vind u zowel in de neus als in de mond terug. Het tropisch fruit zorgt voor een licht- zoete indruk, maar vergis u niet want deze Sula is wel degelijk een Brut. 

FOODPAIRING:

Deze originele rosé-schuimwijn past perfect als aperitief gecombineerd met hartige hapjes, maar kan ook bij een fris dessert zoals een sorbet van passievrucht of aardbei. 

13,10 €