Vignerons Catalans - Muscat de Rivesaltes

In het Franse Catalonië, nabij de Spaanse grens aan de Middellandse Zee, ligt de kleine wijnregio Roussillon, met een diversiteit aan uitzonderlijke terroirs. In 1964 begonnen enkele wijnmakers uit de regio samen te werken, wat resulteerde in de prominente coöperatie "Les Vignerons Catalans". De wijnmakerij van Catalans is uitgerust met geavanceerde apparatuur, wat leidt tot voortreffelijke wijnen van topkwaliteit, zoals deze heerlijke "Vin Doux Naturel", waarbij alcohol wordt toegevoegd om de fermentatie van de natuurlijke suikers stop te zetten.

De wijn heeft een bleke gouden kleur, briljant met parelachtige reflecties. De neus is intens met tonen van verse druiven, exotisch fruit en citrusvruchten. In de mond is de wijn gastronomisch en friszoet met tonen van citroen, sinaasappelzeste, perzik, mango en verse munt. 

Deze muscat is geschikt als aperitief, bij foie gras en gedroogd fruit. Ook past het goed bij desserts zoals citroentaart, sorbet en exotisch fruit. Drink de wijn jong om de volle aroma's te ervaren. 

10,75 €