In het Franse Catalonië, nabij de Spaanse grens
aan de Middellandse Zee, ligt de kleine wijnregio
Roussillon, met een diversiteit aan uitzonderlijke
terroirs. In 1964 begonnen enkele wijnmakers uit de
regio samen te werken, wat resulteerde in de
prominente coöperatie "Les Vignerons Catalans".
De wijnmakerij van Catalans is uitgerust met
geavanceerde apparatuur, wat leidt tot
voortreffelijke wijnen van topkwaliteit, zoals deze
heerlijke "Vin Doux Naturel", waarbij alcohol wordt toegevoegd om de fermentatie van de natuurlijke
suikers stop te zetten.
De wijn heeft een bleke gouden kleur, briljant met
parelachtige reflecties. De neus is intens met tonen
van verse druiven, exotisch fruit en citrusvruchten. In
de mond is de wijn gastronomisch en friszoet met
tonen van citroen, sinaasappelzeste, perzik, mango
en verse munt.
Deze muscat is geschikt als aperitief, bij foie gras en
gedroogd fruit. Ook past het goed bij desserts
zoals citroentaart, sorbet en exotisch fruit. Drink de
wijn jong om de volle aroma's te ervaren.